iç mimari görselleştirme No Further a Mystery

Bu yetenekler, rekabetçi bir pazarda ayakta kalabilmek ve müşterilere yüksek kaliteli sunumlar yapabilmek için hayati öneme sahiptir.

AutoCAD, mimarlık concludeüstrisinde yaygın olarak kullanılan bir diğer mimari görselleştirme systemıdır. AutoCAD, 2nd ve 3D tasarımlar oluşturmak için kullanılabilir ve tasarımcıların bir projeyi detaylı bir şekilde modellemelerine, düzenlemelerine ve analiz etmelerine olanak tanır.

Örneğin mimari projede bir pencere koyma işlemi 3ds Max üzerinde kısıtlıdır ve pratik değildir. En azından koyacağınız pencere için dimension farklı alternatif modeller sunmadığını ve pencere boşluğunu pratik bir biçimde açamadığınızı söyleyebiliriz. Bu işlemlerle ilgili farklı eklenti ve modelleme işlemleri uygulayarak modelinizi karmaşık bir uygulama sürecinden geçirmeniz gerekmektedir. Allplan, Revit ve ArchiCAD gibi programlar tamamen mimari modellemeye yönelik olduğu için çok hızlı ve pratik bir şekilde duvarlarınızı, yapısal katmanlarınızı, pencere, kapı gibi elemanlarınızı meydana getirebilirsiniz.

ideYAPI, 1988 yılından bu yana Yapı Mühendisliği, İnşaat ve Mimarlık alanlarında BIM yazılım teknolojileri geliştirmektedir. İstanbul, Bursa ve Hannover (Almanya) ofisleri ile faaliyet gösteren ideYAPI, mimarların ve yapı mühendislerinin planlarını hızla hayata geçirmelerini sağlayan BIM teknolojileri geliştirmektedir. ideCAD 25000'den fazla kullanıcıyla En önde gelen BIM Yazılımıdır.

3D görselleştirme yazılımlarının öğrenilmesi, tasarımcılara tasarımlarını daha hızlı ve etkili bir şekilde yaratma, düzenleme ve sunma imkanı verir.

Mimari görselleştirmenin temelini, tasarımın dijital bir 3D modelleme platformunda oluşturulması oluşturur. Bu, binanın, peyzajın veya iç mekanın dijital bir temsilini içerir. 3D modelleme yazılımları, mimarların detaylı ve gerçekçi modeller oluşturmalarına olanak tanır.

Platformda two boyutlu ya da three boyutlu kat planları oluşturabilir, kat planlarındaki odalara mobilyalar yerleştirebiliyorsunuz. Bu advertisementımların ardından ise hazırladığınız tasarımlar üzerinden gerçekçi render'lar almanız mümkün.

Bir diğer bahsedeceğimiz render softwareı ise Corona Render planıdır. Vray’e çok benzeyen Corona Render biraz daha kolay bir kullanıma sahiptir. Corona biraz daha CG Artistlere yönelik olup daha Vray’e göre daha seri bir ışık hesaplaması yaparak hızlı bir biçimde sanatsal görseller oluşturmamıza imkân veriyor. Bu yönüyle mimari görseller içinde tercih edilebilir olduğunu söyleyebiliriz ve son günlerde zaten odlukça popüler olduğunu söyleyebiliriz. Vray programının sahibi Chaos team firması tarafından satın alınmış olan system Vray için check here hazırlanmış 3d model içeriklerini kaplama ve tüm detaylarıyla beraber dönüştürüp kullanabildiğimiz için tam bir Vray systemının muadili niteliğindedir.

İç mekân tasarımı hizmeti çerçevesinde salon tasarımları, mutfak tasarımları, yatak odası tasarımları gibi konut iç mekânlarının yanı sıra; otel, kafe ve ofis gibi mekânların da özgün ve uygulanabilir iç mekân tasarımları için mimar ekibimizle tasarım ve iç mekan görselleştirme hizmeti vermekteyiz. İç mekân tasarımı zemin döşemesinden, tavan uygulamasına, duvar tasarımlarından, hareketli mobilya konseptlerinin belirlenmesine kadar detaylı bir çalışcouldı kapsamaktadır. İç mekân görselleştirme çalışmaları bu yönüyle en az cephe tasarımı kadar önemli detaylara sahiptir denebilir. O nedenle özel (satış için örnek daire görseli niteliğinde değil, uygulamaya yönelik olan) iç mekân görselleştirme ve tasarım çalışmalarımızın bitiminde mekânın tüm detaylarının ifade edildiği 3D render görsellerinin yanında uygulamaya yönelik zemin döşeme programı, tavan prepareı, sabit mobilyaların detayları ve mekânın çeşitli kısımlarından nokta detaylarını teknik çizim structureında da sunmaktayız.

Bir projenin görsel sunumlarla iletişimini güçlendirmesi, müşteri ve yatırımcıların projeye olan bağlılığını ve anlayışını derinleştirmenin anahtarıdır. Görsel sunumlar, kompleks mimari kavramları, yerleşim planlarını ve tasarım fikirlerini daha anlaşılır bir formatta sunarak projenin her aşamasında kritik bir rol oynar.

Animasyonlar, proje sürecindeki değişiklikleri görselleştirmek veya mimari özellikleri vurgulamak için kullanılabilir.

Özellikle yüksek bütçeli projelerde tercih edilen sanal gerçeklik deneyimi, mimarlık ofislerinin müşterilere sunacakları hizmetler arasında giderek daha fazla önem kazanıyor.

Özellikle ücretsiz olması nedeniyle Blender burada öne çıkan bir system. Fakat eğitim videolarının içeriğine baktığımızda en zengin içerik 3ds Max ile alakalı içeriklerdir ve bu da 3ds Max programını öne çıkarmakta ve bulabileceğiniz çok sayıda ücretsiz eğitim videosu kaynağı öğrenme motivasyonunuzu önemli ölçüde yüksek tutarak verimli bir öğrenim süreci sağlamanıza yaramaktadır.

Benzer yorumların o yazılımlar için geçerli olduğunu söylemek mümkün. Ama öne çıkan farkları ise bu yazılımları daha uygun fiyatlara satın alabilme imkanınızın olmasıdır.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “iç mimari görselleştirme No Further a Mystery”

Leave a Reply

Gravatar